Friðgeir at Bocuse d'Or 2. nóvember 2006 11:39 Friðgeir Ingi Eiríksson Friðgeir Ingi Eiríksson will compete for Iceland at the prestigious Bocuse d'Or competition among chefs in Lyon, France next January. Friðgeir's father is Eiríkur Ingi Friðgeirsson, former master chef at Hotel Holt in Reykjavik. Friðgeir was therefore practically born into the kitchen. Friðgeir lives in France and works for master chef Philippe Girardon who is with Friðgeir in Iceland now to introduce his menu in the competition. Twenty-four chefs participate in the competition. They prepare a dish of fish and meat and have five hours to complete the cooking. Girardon explains that the training has so far been focused on the cooking but now they will start focusing on the clock. It takes about two years to prepare for the competition. The Bocuse d'Or competition will celebrate its twentieth anniversary in January but it is held every two years. „I will do my best and try to be satisfied with that" said Friðgeir about his winning prospects. News News in English Mest lesið „Fólk hefur hætt eða nánast verið bolað úr starfi síðan hún tók við“ Innlent Táningar reka veitingastað: „Maður verður að hafa fyrir lífinu“ Innlent Stöðvarskyldan snýr aftur: Eykur öryggi farþega og neytendavernd Innlent Rýnt í ákærurnar: „Ég fékk nóg af hatri hans“ Erlent Aðalsteinn volgur og Björg orðuð við oddvitann Innlent Hildur vill leiða áfram en Guðlaugur loðinn í svörum Innlent Bein útsending: Rauða dreglinum rúllað út fyrir Trump Erlent Biðin eftir leikskólaplássi kostaði móður vinnuna Innlent „Þegar þú verður ráðherra verður þú að tala af ábyrgð“ Innlent Fráfarandi starfsmaður Sólheima: „Eins og ég sé að sleppa frá einangruðu einræðisríki“ Innlent
Friðgeir Ingi Eiríksson will compete for Iceland at the prestigious Bocuse d'Or competition among chefs in Lyon, France next January. Friðgeir's father is Eiríkur Ingi Friðgeirsson, former master chef at Hotel Holt in Reykjavik. Friðgeir was therefore practically born into the kitchen. Friðgeir lives in France and works for master chef Philippe Girardon who is with Friðgeir in Iceland now to introduce his menu in the competition. Twenty-four chefs participate in the competition. They prepare a dish of fish and meat and have five hours to complete the cooking. Girardon explains that the training has so far been focused on the cooking but now they will start focusing on the clock. It takes about two years to prepare for the competition. The Bocuse d'Or competition will celebrate its twentieth anniversary in January but it is held every two years. „I will do my best and try to be satisfied with that" said Friðgeir about his winning prospects.
News News in English Mest lesið „Fólk hefur hætt eða nánast verið bolað úr starfi síðan hún tók við“ Innlent Táningar reka veitingastað: „Maður verður að hafa fyrir lífinu“ Innlent Stöðvarskyldan snýr aftur: Eykur öryggi farþega og neytendavernd Innlent Rýnt í ákærurnar: „Ég fékk nóg af hatri hans“ Erlent Aðalsteinn volgur og Björg orðuð við oddvitann Innlent Hildur vill leiða áfram en Guðlaugur loðinn í svörum Innlent Bein útsending: Rauða dreglinum rúllað út fyrir Trump Erlent Biðin eftir leikskólaplássi kostaði móður vinnuna Innlent „Þegar þú verður ráðherra verður þú að tala af ábyrgð“ Innlent Fráfarandi starfsmaður Sólheima: „Eins og ég sé að sleppa frá einangruðu einræðisríki“ Innlent